Ayurveda & Vastu Praxis
© Leanin’ Tree®

VODENA APOTEKA

„Voda liječi sve bolesti, ali ne i sve ljude»

Ovaj citat potekao je od iranskog liječnika, Dr. F. Batmanghelidj, koji je u vrijeme svog prebivanja u zatvoru liječio svoje suzatvorenike samo putem vode.

U svojoj knjizi «Voda – zdravo rješenje», Dr. Batmaghelidj je naveo čitav niz bolesti, na koje je moguće pozitivno utjecati putem konzumiranja dovoljne količine vode. Njegova dijagnoza glasi: «Vi niste bolesni – Vi ste žedni»

Po njegovom mišljenju dovoljno je dnevno piti osam velikih čaša vode u preventivne svrhe, kako nebi došlo do dehidriranja stanica. Dok je Dr. Batmaghelidj vjerovao da kvalitet vode igra sporednu ulogu, eksperti u ovom području, poput Dr. Noemi Kempe iz Instituta za Biosenzoriku i Bioenergetsko istraživanje okoline (IBBU) u Grazu dolazi do zaključka da kvalitet vode igra odlučujuću ulogu.

 

Istraživanja pokazuju da je «Živuća voda» daleko djelotvornija od vode koja nam nakon svog dugog puta do slavine stoji na raspolaganju, izmučena pritiskom u cijevima, satelitskim i geopatogenim zračenjima, te negativnim informacijama druge vrste, poput groblja, klaonica, tvornica i sl. Sve ove informacije donosi nam voda u svojoj informativnoj strukturi, kao najveći medij, sposoban da prihvati i prenese kako negativne tako i pozitine informacije s kojima se na svom putu do nas susretne.

Voda predstavlja univerzalni informativni sistem. Kvantna fizika nas uči da je sve vibracija. Sva materija, svaka riječ, svaka misao – sve je vibracija.

Vibracije visokoenergetizirane vode prenose informacije od životne važnosti, čime stupaju u perfektnu harmoniju sa vibracijama našeg tijela. Ovim putem voda aktivira samoiscjeliteljske snage organizma.

Živuća voda je djelotvoran lijek protiv svih vrsta tegoba – posve bez rizika i nuspojava.

Što se točno podrazumijeva pod «Živućom vodom»?

Prema Viktoru Schaubergeru, koji je svoj život posvetio istraživanju svojstava i djelovanja vode, pod živućom vodom podrazumijeva se voda koja je nakon procesa «zrenja», vlastitom snagom izašla na površinu zemlje iz njene utrobe. U tom smislu se živuća voda može usporediti sa čovječjim razvojem u utrobi majke, za što mu je potrebno devet mjeseci, kako bi pri rodjenju razvio svoju punu životnu energiju.

Peter Ferreira, biofizičar i autor bestselera «Voda i sol» dovodi djelovanje vode u neposrednu vezu sa njenom informativnom strukturom, koja čovječjem sistemu prenosi iscjeliteljske impulse.

Što slabi životnu snagu vode?

Voda koju danas imamo na raspolaganju za piće, je u najvećem broju slučajeva izgubila svoju prvobitnu kvalitetu «živuće» izvorske vode. Metode, koje se koriste u svrhu čišćenja i «pripreme» vode za piće, prema mišljenju istraživača, slabe njenu informativnu strukturu. «Generalno se može reći da intenzivna obrada uništava životnost vode» – kaže Dr. Rene Hirschl. Ovo ima dalekosežne posljedice na zdravstvene efekte vode. Centralna uloga vode je eliminiranje štetnih tvari iz organizma, što joj sve slabije uspijeva zbog tretmana kojima je izložena na svom putu do konzumenta.

«Živuća voda pročišćava, mrtva voda zadržava» – primjećuje Dr. Hirschel.

Sve krvne žile, počev od srčanih pa do moždanih – reagiraju poput mašine za kavu, što znači da se pri upotrebi vode pune mineralnih tvari, odlažu naslage kamenca na stijenke krvnih žila.

U svojoj knjizi «Voda za Vaše zdravlje» ekspert za vodu, Andreas Fellin citira niz studija, koje dokazuju vezu izmedju mineralnih tvari u vodi  i odlaganja kamenca na stijenkama krvnih žila. Prirodno bi bilo da voda ispire štetne tvari i odstranjuje naslage nastale taloženjem minaralnih tvari. Ovu ulogu voda može obaviti samo ako sadrži malo mineralnih i otpadnih tvari. Voda visoke kvlitete u stanju je prodrijeti u najsitnije kapilare, poput diskova kralježnice i isprati štetne tvari.

Neosporno je da su mnogobrojne civilizacijske bolesti rezultat nepravilne prehrane. Nepravilne, tj. pogrešne navike glede pića, rado bivaju zapostavljene. Gotovo da se ne pominje činjenica da mnoge poteškoće, kako velike tako i male, mogu samo putem redovne konzumacije živuće vode, potpuno nestati ili bar biti ublažene.

U svojoj knjizi «Voda zdravo rješenje» iranski liječnik F. Batmanghelidj pojašnjava vezu izmedju konzumiranja vode i alergijskih reakcija unutar organizma. Alergije pokazuju da je tijelo povećalo produkciju histamina, koji djeluje kao regulator izmjene tvari kod vode. Histamin uzrokuje sužavanje bronhija, pri čemu se za vrijeme disanja oslobodi manje vode nego u normalnom stanju.

Histamin je odgovoran i za uredno funkcioniranje obrabenog sistema u borbi protiv bakterija, virusa i stranih tijela. Ako je tijelo dehidriralo, dolazi do povećane aktivnosti histamina, što povratno slabi imunološki sistem.

Eksperimenti su pokazali da konzumiranje veće količine vode dovodi do smanjenja produkcije histamina.

«Dakle, kako astma, tako i alergije, moguće je redovnim unosom vode pozitivno tretirati» izjavljuje iranski liječnik. Ovu tezu potvrdjuje veliki broj njegovih pacijenata, koji su konzumiranjem vode bitno smanjili alergijske reakcije i astmu ili ih posve izliječili.

Vodena apoteka djeluje poput homeopatije: živuća voda posjeduje odredjene frekvencije, koje djeluju na odedjene organe i time rastvaraju prisutne blokade. U Institutu za Biosenzoriku i Bioenergetsko istraživanje okoline (IBBU), fizičarka Dr. Noemi Kempe je istraživanjem vode putem Bio-rezonantne metode došla do zaključka da različite frekvencije , prisutne u vodi, stupaju u harmoničnu vezu sa točno onim organima koji posjeduju istu frekvenciju. Ovim putem je moguće ponovo vitalizirati devitalizirane dijelove tijela.

Fizičar Paul Schmidt, ustanovio je prije više od 25 godina da tijelesnim strukturama upravljaju valovi različitih frekvencija. Putem tzv. Frekventnog generatora, on je uspio odrediti frekvencije svih žlijezda, organa i moždanih valova, te je postavio sistematski prikaz frekvencija svih tjelesnih struktura.

«Uistinu, materija uopće ne postoji. Sve što jest – sastoji se samo od različitih frekvencija vibriranja.»

Max Plank, osnivač Kvantne teorije i nosilac Nobelove nagrade

Posebno djelotvorna metoda dovodjenja organa u njihovu prvobitnu frekvenciju jest konzumiranje živuće vode. Dr. Ciccolo objašnjava to na slijedeći način:

«Voda, kao provodno sredstvo i prijemnik per exellence, u stanju je dotaknuti svaki organ, svako tkivo, svaku stanicu i svaki atom, prenijeti im informacije frkvencijalne prirode i time harmonizirti svaku stanicu tijela.»

Vodena apoteka se bazira na spoznajama kvantne i biofizike, prema kojima je svaki oblik materije – energija. Svaka stanica, svaki dio tijela odašilje energiju specifične valne dužine, tj. frekvencije. Ove frekvencije se u vodenoj apoteci koriste u svrhu liječenja. Frekvencije sadržane u vodi djeluju na dijelove tijela, koji posjeduju istu frekvencije. Ovim putem se oslabljene frekvenicije revitaliziraju.

U Institutu za Biosenzoriku i bioenergetsko istraživanje okoline u Grazu (IBBU), biofizičarka Dr. Noemi Kempe provodi analize različitih voda putem biosenzoričke metode. Ovo dokazuje postojanje daleko diferenciranijih metoda analiziranja vode, od zakonski propisanih koje se zasnivaju na kemijsko – tehničkim provjerama kvalitete vode.

Metodom Kocka – stožac – kocka (Akademika Grabovoia) moguće je revitalizirati kako vodu za piće, tako i sve tekucine čvojekovog organizma.