Ayurveda & Vastu Praxis

Iskustva

Na ovoj stranici možete pročitati iskustva polaznika seminara i ostalih koji spadaju u sljedbenike Učenja Grigoria Grabovoia.

Ova svjedočenja prikupljaju se iz više razloga:

1. Sedmi tom knjige Grigoria Grabovoia “Praksa upravljanja. Put spasenja” posvećen je iskustvima iz Evrope. Stoga će ovdje iznesena iskustva biti sastavni dio navedene knjige (uz ostalo).

2. Fiksiranjem pozitivne informacije u konkretnom području dolazi do promjene kolektivne svijesti.

3. Svako zapisivanje / fiksiranje služi stabiliziranju rezultata.

Zahvaljujem svima koji su svoja iskustva prenijeli na papir i proslijedili kao Svjedočanostvo svojega rada na, za sve nas, toliko važnoj promjeni kolektivne svijesti!

Iskustva učesnika seminara u Lovranu, 31. 08 do 4. 09. 2015.:

“Obje nalazimo da je ovdje sve kao iz snova:

sam seminar, smještaj u ekskluzivnom ambijentu, uz to na jednom prekrasnom mjestu Snage!!!

Taj poklon ja nama stigao posve iznenada!

Mi smo oduševljene i zahvalne!”

Eva i Inge

*******************************************************************************************

Iskustva učesnika seminara u Lovranu, 1. i 2. 08. 2015.:

“Prekrasan seminar, znanje se prenosi sa lakoćom, sistematski i vrlo koncentrirano što svima omogućava usvajanje materije bez obzira na razinu dosadašnjeg znanja. Posebna pohvala za prevodjenje koje je izvrsno, temeljito i sa potpunim razumijevanjem.

Hvala V. Konjevu, Ljubici i Marini M.”

V.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

“Duša je dotaknuta i zahvalna. Radujem se novom svjesnom djelovanju s vjerom u rezultate u skladu s temeljnim ustrojstvom svijeta.

Hvala Predavaču Grabovoievog Učenja!”

L. G.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

“Hvala! Obo je još jedan korak, jako važan na putu našeg Vječnog i Beskonačnog razvoja!

Blagoslov Vječni i Beskonačni”

I.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Tijekom cijele koncentracije vizualizirao sam srebrno-bijelu sferu iznad čovjeka koji je izgubio mobitel u kojoj je bio upisan brojčani niz 741, a on je u rukama držao mobitel, koji je upravo pronašao, na licu mu je bila radost i zahvaljivao se na pronađenom mobitelu, vidio sam ga kako tipka po mobitelu i pretražuje svoje poslovne podatke, znajući koja je vrijednost pronađenog. Nisam vizualizirao mjesto na kojem će se materijalizirati predmet, jer to je bilo nebitno, samo konačan rezultat. Tijekom cijele koncentracije znao sam koliko je moćna tehnika i bio sam siguran da će se i ostvariti rezultat. I ostvario se. Hvala Stvoritelju i Grigoriu Grabovoiu na znanju.

N.S.

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Koncentracija za pronalazenje mobitela zapocela je vrlo snaznim impulsom i jasnom vizualizacijom. Osjetio se jak protok energije, vidjela sam vlasnika mobitela kako u ruci drzi mobitel sretan i začuđen. Znala sam da je sve rijeseno i da je samo pitanje minuta u kojima ce materijalizacija biti dovrsena.
Veoma lijepo i upecatljivo iskustvo.
V.Č.
 
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Osobno sam bila prisutna kada je gospodin u pratnji supruge i djeteta s posebnim potrebama na recepciji Vile Astra tražio pomoć u pronalasku nestalog mobilnog uređaja. Gospodin je bio vidno uznemiren  i uplašen. Što je bila veća njegova napetost, to je više njegovo dijete bilo uznemireno, kretalo se ubrzano i vikalo neartikulirano. U jednom trenutku mi je dijete prišlo vrlo blizu. Osjetila sam val ljubavi kako nas oboje preplavljuje i samo smo se smiješili jedno drugome.

Ljubav  je bila uvod u  radionicu materijalizacije koja je potom uslijedila na predavanju. Budući da je ovo bilo moje prvo predavanje učenja Grabovoi i nisam  imala prethodnih iskustva s koncentracijom, vrlo lako sam, slijedeći upute predavača Vjaćeslava i Marine, uspjela uči u stanje koncentracije baš i uz pomoć osjećaja ljubavi koji sam prethodno snažno osjetila u susretu s obitelji, a posebno djetetom. Koncentracija je bila ispunjena živim slikama u kojima čovjek drži mobilni uređaj u svojim rukama, tipka na njemu i čita poruke i pri tome je on i cijela njegova obitelj vrlo sretna, zadovoljna i mirna. Odmah sam osjetila apsolutnu uvjerenost da se to upravo dogodilo u realnosti i bila sam također vrlo mirna i zadovoljna.

Hvala na ovom prekrasnom iskustvu i prilici da odmah na praktičnom primjeru iskusim veličanstvenost i jednostavnost upravljanja po učenju Grabovoi.

Svjetlost i ljubav,

L.G.

::::::::::::::::::::::::::::::::::

Moja prijateljica Silvana mi je prije 6 mjeseci pričala o Grabavoi-evom učenju i činilo mi se da ću u jednom trenutku ozbiljno proučiti to novo znanje. Obzirom da se bavim energetskim radom nisam bila u mogućnosti prisustvovati seminaru u svibnju ove godine.

Počela sam čitati skripte i sve što mi je pod ruku došlo o Grabavoi metodi, te krenula sa koncentracijom od 11.  srpnja. Koncentracija slijedećeg dana, 12. Srpnja je bila interesantna jer sam trebala vidjeti kako povezati recimo pad lista sa grane i ponovo ga staviti na drvo. Ispred kuće na terasi imam krušku i lako mi je bilo staviti dvije sfere, jednu tamo gdje je list bio I drugu gdje se list nalazi, koji je pao na zemlju. Tu drugu sferu sam osvjetlila svjetlošću i privukla je onoj drugoj na grani. Pomislila sam da li Grabavoi na taj način oživljava ljude. Pomislila sam I na svog preminulog oca. Ono što je uslijedilo te noći me je iznenadilo, no ne previše ali toliko da sam nastavila raditi koncentracije I čitati o metodi koncentracija, te koristiti sve što se na U tube može naći o tome.

Tu noć sam imala jako lucidan san. Sanjala sam moju vjenčanu kumu, koja je prije nekih 7 godina umrla od tumora na mozgu I ostavila tada 11-godišnjeg dječaka. U snu me je gledala I to iz velike blizine, gdje sam mogla ustanoviti da je prelijepa, zdrava, ali nešto mi je smetalo. Kako je živa kad znam da je preminula, a tu je stajala I njena mama, te sam se pitala zašto je rekla da je ona umrla kad vidim da je živa, na što mi se ona samo nasmiješila. Tada sam u snu “shvatila” da je ona vraćena po metodi Grabavoi-a.  Osjetila sam zadovoljstvo shvaćajući tu činjenicu i probudila se. Kao da se neka zavjesa između nas podigla u tom snu.

Ovaj događaj me je obuzeo toliko da sam samo nastavila učiti i sa velikim uzbuđenjem sa Silvanom i Lidijom došla u villu Astru na seminar. Ispunio je sva moja očekivanja, a nadasve koncentracije koje nas je Vjećeslav vodio i bile su zaista vrlo vizualno jake. Marina nas je naravno provela kroz koncentraciju za pronalaženje izgubljenog mobitela I to je bilo značajno iskustvo.

Još jedan primjer mi se dogodio prošlog vikenda. Bila sam u posjeti rodbini i njihov pas voli pobjeći na ulicu, te ju se ne može satima dovesti kući. Uzela sam lajnu i pošla tamo gdje smo ju zadnji put vidjeli, no već je otišla dalje izvan mog vidokruga. Uradila sam brzu koncentraciju, gdje vidim kako joj stavljam povodac na njen remen oko vrata. Još uvijek ju nisam uspjela opaziti, međutim hodala sam po nekoj intuiciji gdje me je vodilo, nakon 3 minuta hoda, okolo bloka zgrada ugledala sam Mo. Pozvala sam ju, našto je njena reakcija bila uobičajena, počela je bježati dalje da ju ne mogu uhvatiti, no ja još uvijek u trećem oku vidim da joj stavljam povodac. Nakon pola minuta je stala I dala da joj priđem, te me pustila da joj stavim povodac. Na zadovoljstvo i iznenađenje ukućana smo se pojavile I njena avantura je trajala 5 minuta za razliku od uobičajenih sat I više vremena.

Veselim se ponovnom susretu sa Vjećeslavom, Marinom i vama gospođo Ljubice, seminari su zaista predivni i naše Duše osjećaju potrebu za novim znanjima.

S ljubavlju i svjetlošću

S.D.

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Draga Ljubice,

Prvi puta sam prisustvovala na predavanju Grabovoi učenja.

Duša mi je dotaknuta i zahvalna i raduje se novom svjesnom djelovanju u skladu s temeljnim ustrojstvom svijeta.

Hvala izvanrednim  predavačima i Vama na izvrsno odrađenom poslu prevođenja učenja za koje je potrebno dublje poznavanje i shvaćanje da bi se uspješno moglo prevesti i prenijeti znanje. Ljepota i ljubav prožele su sve prisutne i dodatno oplemenile prekrasan prostor Vile Nova.

Od srca hvala, do slijedećeg susreta

L.G.

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Poštovana Ljubice,
Još jednom bih Vam se zahvalio na prekrasnom seminaru u Lovranu… Bilo je prekrasno iskustvo i svaka Vam čast na prevođenju i trudu oko seminara, svakako je bilo nešto što ću pamtiti u, nadam se vječnom životu ☺ zajedno s Vama.
Ukoliko Vam je potrebna bilo kakva pomoć u Zagrebu, stojim Vam na raspolaganju.
Zainteresiran sam za sve u vezi Grabovoi učenja, jer vidim rezultate na sebi i drugima, preporučam se za sve materijale koje budete dijelili.
Srdačan pozdrav,
N.

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Iskustva učesnika seminara na Pašmanu, 24. – 31. 07. 2015.:

“Mladi…lijepi i zdravi…zauvijek…zar to nije fantastično? Srećan sam…pridružujem se onima koji su se odlučili za Vječnost. Seminar je ono što sam očekivao i više od toga. Učenje Grigoria Grabovoia vidim kao spas svijeta i Božji Blagoslov.”

T.S. BiH

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Draga Ljubice,
 
napokon sam se malo zbrojila od svih utisaka i dojmova.
Više puta sam imala potrebu i želju da ti se javim ali sam bila zbunjena!
 
Najprije da ti se od srca zahvalim za onaj predivan seminar,predivan dar!
 
Tri, četiri dana nisam uopće došla k sebi puna uzbuđenja od svih informacija.
Nisam znala da li je to sve moguće tako brzo usvojiti i posložiti, a onda svakim danom mi je bilo sve bliže.
Zato ti se nisam odmah ni javila ,naprosto nisam znala kako formulirati sva previranja i emocije koje su izniknule tada.
Imam osjećaj da je puno toga još, jako velikog i značajnog što nam nisi mogla ili uspjele ili željela reći,ali i to valda treba biti tako.
 
Dobila sam puno mailova od Dar Bet sa vaših prethodnih seminara i novijih koncentracija, uglavnom otvorio mi se jedan novi ,zanimljivi svijet koji me jako raduje.
 
Još jednom ti hvala što si nam omogućila da dobijemo to znanje i pokušamo pomoći sebi i drugima da budemo ono što je naša prava priroda!
 
Puno pozdrava i nadam se da ćemo imati priliku i vidjeti se,možda na nekom slijedećem seminaru ili privatno.
U svakom slučaju se čujemo.
Hvala ti!
 
E.O.

 

 

SMANJENJE TJELESNE TEŽINE

Nakon što sam učestvovao na dvodnevnom predavanju „Metode koncentracije prema učenju Dr. G. Grabovoia“ u prosincu 2011. u Zagrebu, vođenom od G.đe Ljubice Jelače-Renner, počeo sam ih primjenjivati odmah.

U početku bilo je to s prekidima, ponekad i po 15-ak dana zaredom, da bih onda ponovno vratio vježbanju svaki dan. Tako je to išlo do ljeta 2013. g. i u tom razdoblju od godinu i pol, imao sam poneki sporadičan rezultat, koji, po mojoj procjeni, je došao kao posljedica intenzivne koncentracije na neke konkretne stvari (npr. dan nakon predavanja javio mi se kupac za zemlju u Slavoniji koju sam naslijedio od pokojnog oca).

Ja sam, međutim, najčešće radio koncentraciju za sveukupno blagostanje, dakle, eliminaciju svih negativnosti u mom životu, pa tako i prekomjerne težine (imao sam 95 kg na visinu od 176 cm i 54 godine života).

U tom razdoblju, bilo je određenih manjih tjelesnih poboljšanja da bi, početkom jeseni 2013., počeo raditi intenzivno koncentraciju za podmlađivanje uz fotografiju (br. niz 214 5 432 + 221 3 445), te 514 u sklopu dnevne koncentracije „čišćenja“ tijela koju ću objasniti kasnije.

Negdje pred Božić 2013. nastupila je moja tjelesna transformacija, na način, da sam počeo gubiti kilograme 1-2 tjedno u kontinuitetu s time da način prehrane uopće nisam mijenjao. Istina, imao sam slabiji tek i okus hrane je postao drugačiji, u određene popratne pojave: obavljao sam veliku nuždu 3-4 puta prije ručka, svrbjela me koža po cijelom tijelu i stalno sam se češao, bjeloočnice su mi postale žute boje, tako da su se moji ukućani zabrinuli za moje zdravlje, iako sam se ja fizički osjećao dobro. Isto, tako, promijenio mi se je i tonus mišića, naime oni su se smanjili u obujmu i postali mekši. Do kraja svibnja 2014. moja tjelesna težina je pala na 80 kg (najniže 79) a trenutno iznosi 81,3 kg, što je cifra koju sam priželjkivao, tj. ona koju sam imao prije 15-20 g. Sve to vrijeme bio sam fizički aktivan: vozio bicikl, šetao, ljeti plivao, kosio travu, cijepao drva i sl.

Ono što želim istaći je, da sam do tog rezultata došao bez odricanja, nekako „usput“, a uvjeren sam da ću ono što mi je stvarno važno u životu, uz znanje o sveopćem spasenju i skladnom razvoju, isto tako ostvariti.

Na kraju, želim, radi usporedbe s vašim osobnim iskustvima, opisati svoju dnevnu koncentraciju čišćenja tijela i utvrđivanja zadatka duše koju sam svakodnevno radio u navedenom periodu od 6 mj.:

 • U centru trodimenzionalne slike zamišljam sebe (svoje tijelo) koje se nalazi u 1 metarskoj sferi moje duše; ona se pak nalazi u centru 5 metarske sfere (područje stvaralačke inteligencije) na čijoj unutarnjoj površini, ispred sebe, zamišljam sferu makro-spasenja i br. niz 178 4 121

 • Cijelu tu konstrukciju stavljam u svjetlo Stvoritelja (duh) koje izvire ravno iznad moje glave visoko u svemiru i spušta se u obliku konusa prekrivajući cijelu konstrukciju do njenih rubova

 • Tada počinje čišćenje na način da svjetlo obuhvaća moje tijelo (i dušu) sve do uporišne točke, zemlje, i taj dodir označava uzemljenje. Svjetlo sad putuje prema gore (odnosno, moja pažnja) osvjetljujući pojedine dijelova tijela (ja kao referentne točke koristim čakre od 1. do 7., te 8. – individualna svijest i 9. čakru – univerzalna svijest, koje se nalaze na gornjim rubovima 1 metarske odnosno 5 metarske sfere), uspostavljajući, regenerirajući cijelo tijelo i dušu. Tada zahvaljujem Stvoritelju i G. Grabovoiu.

 • Nakon toga usmjeravam pažnju na sferu makro-spasenja koju sam ostavio na unutarnjoj površini 5 metarske sfere ravno ispred mene, a ispod nje, vizualiziram drugu sferu, sferu zadataka moje duše, formirajući tako br. 8.; sfera zadatka duše nalazi se uvijek u desno gornjem kutu mog vidnog polja, pa je moram „dovući“ u centar gdje sam formirao sferu makro spasenja.

 • Kad sam formirao takav br. 8, počinjem formirati manje sfere, od kojih svaka sadrži onaj br. niz koji odgovara zadatku koji si zadajem, npr. 514 – podmlađivanje u okviru učenja o sveopćem spasenju i skladnom razvoju. Takvu sferu prvo osvijetlim, postavljajući je ispred sfere makro spasenja i nakon što je smanjim na veličinu svjetleće ping-pong loptice, ubacim je u donju sferu osmice, sferu zadatka duše. Na isti način ubacujem sfere po želji jednu po jednu sve dok se sfera zadatka duše ne napuni svjetlom i tada formiram krajnji cilj i zadatak, br. niz 148 9 999 – vječni život.

 • Poslije toga radim ostale koncentracije po želji, sve zajedno traje oko 30 min.

Ovu moju posve osobnu metodu, koja je nastala kao rezultat mog dosadašnjeg učenja o sveopćem spasenju i skladnom razvoju svih i svakog pojedinca, razvio sam potaknut savjetom koji nam G. Grabovoi daje, kada kaže da trebamo razvijati našu osobnu kreativnu intuiciju za vrijeme koncentracija. Nisam ju do sada nikome ovako detaljno predočio.

Dražen Mašala, Zagreb, 27.08.2014.

 

Zaštita na nivou norme stvoritelja

Kad smo za vrijeme seminara učili o tome da je broj 25 (ili 5025 ili 1231115025 u produženim varijantama), postavljen na makro razinu, zaštita, nikome nije bilo jasno na što se točno odnosi ta zaštita, od čega ona zapravo štiti. Na današnji dan 11.09.2014. (obljetnica napada na blizance u New Yorku), u polusnu, rano ujutro, ukazalo mi se slijedeće objašnjenje:

 • Zaštita se postavlja protiv uobičajenog načina razmišljanja, koje negira postojanje duhovnosti kao stvarne kategorije i fiksira realnost na nivou opažanja pet osjetila

 • Zaštita se postavlja protiv vlastitog ega, koje, kroz materijalnu stvarnost, uvijek pokušava nametnuti sebe kao najvažniju kategoriju

 • Zaštita se postavlja protiv utjecaja ideologija, religioznih dogmi i svih ostalih vrsta „pranja mozga“ kojima smo svakodnevno izloženi

 • Zaštita također djeluje protiv osobnih trauma ili pogrešaka počinjenih u prošlosti, koje nas negativno uvjetuju u sadašnjem trenutku, na nivou duše

 • Na kraju, zaštita djeluje, na nivou norme stvoritelja, i na povratak na izvorne DNK i RNK, koje su tijekom vremena, pod utjecajem negativnog djelovanja i pamćenja, tzv. evolucijom, izmijenjene na način da je ugrožen i sam opstanak čovječanstva i planete

Dakle, ova zaštita, ukoliko uistinu živimo koncept sveopćeg spasenja i skladnog razvoja nije niti potrebna, no, do tada, svatko ponaosob je može koristiti po svom nahođenju.

Dražen Mašala

ZAGREB, 11.09.2014.

*****************************************************************************************************************************************************************

 

Moj susret sa učenjem Grigoria Grabovoia se dogodio na dvodnevnom seminaru koji je Ljubica Jelača Renner održala u Beogradu, 2011-e  godine. Uzbudljiv susret sa nečim potpuno novim je u meni pokrenuo želju za takvim načinom delovanja na zdravlje, na život, na prošlost, sadašnjost I budućnost. Posle seminara sam počela primenjivati metode, u početku samo one koje su mi se činile jednostavnije i razumljivije. Redovno sam radila, odmah posle buđenja, koncentracije za svaki dan u mesecu, a uveče, pred spavanje, metode čišćenja duše.

Od “rezultata” vidljivih fizičkim okom pomenula bih nestajanje bradavičaste izrasline na očnom kapku, a zatim i uspešnu prodaju stana, kao i pronalazak drugog, koji mi je potpuno odgovarao, za manje od dva sata od početka traženja!

Moje najjače iskustvo je svakako događaj od pre nekoliko dana. Moja majka (80 godina) je pala na ulici i polomila kuk. Prolaznici su pozvali hitnu pomoć, ja sam stigla u momentu kad su je unosili u vozilo. Bolnica je blizu, put je bio kratak, radila sam za to vreme sa svetlom Stvoritelja, postavljajući nju u svetlo koje čisti sve negativne informacije. Iste večeri sam zamolila za savet Ljubicu Jelača Renner, koje brojčane nizove i metode da upotrebim. Ljubica je zajedno sa dr Marinom Morozkinom uradila koncentraciju koristeći brojčane nizove za traume i nizove za anatomske delove kuka. Majka je operisana. Lekar koji je obavio operativni zahvat je imao sledeći komentar: “ Neubičajeno malo krvi je izgubljeno tokom operacije”, a kada je posle toga napravljen novi snimak, ponovo je bio iznenađen  kako brzo povreda zarasta i kako je tkivo u dobrom stanju, obzirom na godine pacijenta.

U mom srcu su zahvalnost, ljubav i radost…..

Ljiljana Tišma, Beograd

*****************************************************************************************************************************************************************

Draga Ljubice,
da Vas obavestim o svom iskustvu; postavi li ste na Forum Temu “Obnavljanje materice”, kao što sam i tamo već rekla, baš u trenutku kada je meni bila potrebna pomoć. Naime, imam ovog meseca menstruacije koja duže traje i pojačano krvarenje, praćeno bolom, ne tako jakim, u predelu stomaka. To je za mene nova situacija, mada se jednom, samo jednom još, slično desilo pre 4 godine nakon težeg stresa. Uglavnom od 13 godine od kada sam dobila prvu menstruacije, mogu reći da nisam imala ozbiljne probleme. Ciklus mi je uglavnom bio redovan sa menstrucijama koje su bile na svakih 28 dana i ovulacijama koje sam kao retko koja žena mogla sama da pratim, jer su se redovno dešavale izmedju 7-14 dana ciklusa. Ali …
Da se vratim na svoje iskustvo, radila sam Tehnike GG , zatim br. za disfunkcionalno krvarenje, dan pre nego što ste Vi postavili Tehniku za obnavljanje materice, a onda i tu Tehniku sa brojevima. I još, kao što radim zadate koncentracije za pojedine dane u mesecu, juče je bio dan kada se obraćamo za savet, pomoć GG. Mogu reći da sam posle samo jednog vežbanja svega pomenutog u nekim razmacima u toku jednog dana, potpuno ozdravila. Krvarenje je danas da kažem normalno, nadam se da će se menstruacije uskoro završiti. Inače još nešto vrlo zanimljivo, iako menstruacija traje neuobičajeno dugo već 10 dana, inače uobičajeno je 6-7 dana, i još obilno i često sam krvarila, ipak se ne osećam iscrpljeno, nisam čak ni izbledela…
Pišem Vam sa Tableta, pa je malo teže. Izvinjavam se za greške eventualne, nastale prilikom kucanja na ovoj tastaturi.

Srdačni pozdrav i.
S ljubavlju,

S. V.

 

Slijedi moje pitanje da li nize navedeni tekst mogu objaviti na svojim stranicama?

Draga Ljubice,
naravno da možete. Samo ne znam da li je tekst gramatički i estetski dobar, zato sam i naglasila da sam ga napisala na IPOD-u, i u žurbi jer se baterija bila ispraznila. Ali tako mi je došlo, i morala sam da Vam pošaljem tu poruku. To što ste otvorili baš tu Temu na Forumu, baš u trenutku, danu, kada sam ja imala takav zdravsteni problem,  posebno me inspirisalo.
 Hvala Vam još jednom. Divno je što se osluškujemo. Mada se i kod mene dešava da prosto razmišljam o stvarima ili počinjem da se bavim njima, a ubrzo potom čujem da još tamo negde neko upravo na isti način o tome govori. Ili prosto da se o tome priča. Valjda ništa novo, verovatno naša medjusobna povezanost i širenje valova kolektivne svesti. To doživljavam tako, iako se to kod mene ne tako retko dešava; ali možda  bi bilo pretenciozno da kažem za sebe da prosto osećam puls nekih budućih dogadjaja. Možda i da. Nisam tome pridavala veći značaj, mislim da je to normalno i da se dešava i drugima.
Mogla bih još ovde da kažem, da sam pre 4 godine zbog sličnih problema završila na Ginekološkom odelenju kao hitan slučaj u mom malom mestu. Krv je toliko curila, da gotovo nisam smela da se pomerim sa mesta. Sve je išlo niz noge. Imala sam sreću pa me je primila doktorka, koja je odredila medikamentoznu terapiju. Ali kako sam trebala da ostanem da ležim na odelenju, molila sam da to bude smao u toku dana, lekar iz druge smene je predložio čišćenje. Uz obrazloženje da je to početak klimaksa, imala sam 41 godinu i da je prosto to – ne najbolje, nego jedino rešenje. Čak je naglasio da je potrebno hitno uraditi. Naravno da to nisam dozvolila, ali sam sebe dovela u situaciju da me proglase svojevoljnim pacijentom, i koji odbija saradnju jer je krvarenje trajalo još nekoliko narednih dana. Bila sam daleko do Bg da uzmem neki od ayurvedskih lekova, koje vrlo vrlo retko, ali kada treba samo koristim. U tom periodu je moja majka bila skoro nepokretan bolesnik, zapravo tek je počela po malo da hoda, potpuno ovisan o meni, sa iznenadnim fazama pada krvnog pritiska i dogotrajnih tahikardija. Nakon saobraćajnog udesa, teške operacije na mozgu, totalno nespremna i slaba za sve to što joj se dešavalo u životu. Ležala sam u Bolnici, u sobi okružena mladim ženama, nesrećnih životnih sudbina i uglavnom su sve bile  bolesne od uznapredovalih tumora na materici ili nekim drugim ženskim organim. Toliko me sve to pogodilo dodatno, to je bilo za mene novo i preteško iskustvo. Ali  ceo život sam to se kaže  ” borac “, hvala dragom Bogu, nosim u sebi tu veru u dobro i radost koja me vodi da idem samo dalje, pa sam i ove ženice pokušavala da ohrabrim. Sve su bilo duboko tužne. Ali u isto vreme i sama sam bila slomljena njihovom pričom i svojom brigom, porodičnom težom, moleći se da se mojoj majci ne pogorša zdravstveno stanje, dok nisam pored nje.   Okretala sam glavu prema zidu te sobe, krijući suze, i suzprežući jecaje od nesnosnog bola, da se ne bi čuli. Kroz glavu su mi prolazile različite misli, posmatrala sam taj skromni istrošeni ko zna od kada kupljeni bolnički inventar,  neverovato za 21 vek, i pomislila da ti zidovi pamte i radost i najsrećniji trenutak svih tih  majki koje su se tu porodile,  na svet donele svoju decu, opet sam se setila sa suzama moje majke koja je tu  nas troje dece rodila…
Divno bi bilo da ovom svetu vratimo plemenitost, za početak lakše bismo prolazili kroz gorka i bolna iskustva, a  i lakše bismo izlazili iz teških situacija.  A jednom kada svi budemo takvi, valjda neće  biti takvih teških momenata.  Divno bi bilo da je u našim Bolnicma malo više plemenitosti u svakom smislu…
 
Izvinjavam se draga Ljubice, proširila sam odgovor, ali to je moje iskustvo  iz jednog ugla
 
Suprotno tome, čudesno je ovo drugo iskustvo  sa Tehnikom GG. Stvarno se osećam nekako zaštićeno i sigurno posle ovakvog iskustva. I još nešto ne osećam sada nikakav strah, pomešan sa brigom. Jer sam nakon tog bolničkog iskustva jedno vreme prosto strepela od svake sledeće menstruacije i pogotovo odlaska kod lekara jer sam znala šta može da mu ponudi kao pomoć, rešenje. Borila sam se sa sosbom da to ne predje u neki strah većih razmera, fobiju jer zaista volim što sam žena i sa puno radosti prihvatam sve to što nam je priroda dala kao naše obeležje.
 
A i znate i da sam prošlog proleća  imala čvorić na dojci koji je za vrlo kratko vreme narastao od veličine graška do veličine 1 eura. Kako se pojavio iznenada, tako je nestao. Mogu reći za nekih 1-1,5 meseca. Prognoza dr.Marije i njeni saveti su bili Onkologija i ozbiljne pretrage. Sve je to kao čudom nestalo. Hvala Bogu. Hvala GG. Ali moram reći da sam ja delovala sa više strana da povratim zdravlje, ali avaj ovo je Balkan Crna Gora, sve vreme brinući se kako da rešim egzistenciju i kako da se brinem sama o bolesnoj majci.
 
Dakle, objavite slobodno. Možda samo inicijale, ali nije nikakav problem i sa punim imenom i prezimenom. To prepuštam Vama da odlučite i procenite šta je bolje.
 
Najlepši pozdravi za Vas. Pisaću Vam opet…
 
Od srca,
S. V.
******************************************************************************************************************************************************************