Ayurveda & Vastu Praxis
  1. Ljubica Jelača Renner (www.vastuveda.eu/biografija) je diplomirana ekonomistica i heilpraktikerin (liječenje prirodnom/komplementarnom medicinom u vlastitoj medicinskoj praksi u Passau/Njemačka). Od 2011. godine, kao imalac sublicence za širenje Učenja Grigoria Grabovoia uvela je veliki broj ljudi u Učenje, na više jezičnih područja. Koristeći metode ovog Učenja, upotpunila je i zaokružila svoje dosadašnje terapije i time stvorila nezamjenjivu kompoziciju sveobuhvatnih medicinskih tretmana. Preduvjet uspjehu je aktivna saradnja klijenta, a krajnji cilj je daleko više od odstranjivanja anomalije – naime – harmoničan razvoj Duše u ovom Svijetu.
    Od 2014. godine kao nosialc licence za prevodjenje i izdavanje knjiga Grigoria Grabovoia, svakodnevno radi na djelima Grigoria Grabovoia na hrvatskom, ruskom i njemačkom jeziku.
  2. Vjaćeslav Konjev predavač je Učenja Grigoria Grabovoia od 2002. godine. Završio je medicinski i pravni fakultet.Posjeduje dugogodišnje iskustvo u liječenju ljudi. Predavao je na seminarima u Hrvatskoj,Srbiji, Sloveniji, Mađarskoj, Švicarskoj, Italijii i Francuskoj
  3. Marina Morozkina autorizirana je od Akademika Grabovoia za provodjenje Programa Obuke Ucenju Grigoria Grabovoia, u cijelom svijetu. Po struci je liječnica. Učenjem Grigoria Grabovoia se bavi 20 godina.